Точка доступу DrayTek Wi-Fi 6 з вбудованим Ethernet-комутатором

Компанія DrayTek сповістила про виведення на ринок нової точки доступу Wi-Fi 6 – VigorAP 906. Особливостями цього пристрою є наявність вбудованого LAN- комутатора, що забезпечує реалізацію декількох з’єднань у проводових мережах й отримання живлення по інфраструктурі Ethernet, а також конструктивне виконання корпусу, яке допускає настільне розміщення пристрою, або монтаж його на стіні.

Дводіапазонний радіомодуль стандарту IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6) здатний здійснювати передачу даних з сукупною швидкістю до 574 Мбіт/с у діапазоні 2,4 ГГц й до 2400 Мбіт/с у діапазоні 5 ГГц (сумарно приблизно 3000 Мбіт/с, отже це пристрій Wi-Fi класу AX3000).

Забезпечується сумісність з пристроями стандартів IEEE 802.11b/g/n/ax у діапазоні 2,4 ГГц та пристроями стандартів IEEE 802.11a/n/ac Wave 2/ax у діапазоні 5 ГГц, а також підтримка до 4 SSID на діапазон. Максимальна кількість клієнтів Wi-Fi, які одночасно обслуговуються, становить 254 пристрої (127 на діапазон).

Ефективність функціонування радіомодуля забезпечує поєднання технічних рішень, що специфіковані у стандарті IEEE 802.11ax, та засобів, які оптимізують доставку трафіка. Зокрема, до вказаних рішень належать багатостанційний доступ з ортогональним частотним розподілом каналів (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access, OFDMA), яка забезпечує ефективне завантаження частотних каналів при роботі з багатьма клієнтами, а також технологія формування кількох вхідних та вихідних потоків 2×2 MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) у діапазоні 2,4 ГГц й технологія формування кількох вхідних та вихідних потоків для багатьох користувачів 2×2 MU-MIMO (Multi-User Multiple-Input, Multiple-Output) у діапазоні 5 ГГц.

У число засобів оптимізації доставки входить функція рівноцінного доступу до радіоефіру (Airtime Fairness) що забезпечує виділення усім клієнтам Wi-Fi однакових проміжків часу на передачу даних. Робота клієнтів не буде сповільнюватися, незважаючи на присутність у мережі застарілих пристроїв, які використовують менш швидкісні  стандарти Wi-Fi.

Функція розподілу клієнтів Wi-Fi по диапазонах частот (Band Steering) забезпечує підключення дводіапазонних пристроїв в області частот 5 ГГц. Ця область меншою мірою зазнає перенавантажень й надає можливість реалізувати більш швидкісні з’єднання ніж діапазон 2,4 ГГц. Останній використовується для  обслуговування клієнтів, які підтримують виключно діапазон 2,4 ГГц.

Точка доступу VigorAP 906 підтримує технологию Mesh й може функціонувати як Root-пристрій у складі в Mesh Group. Загалом в групі може бути до 8 пристроїв DrayTek з Wi-Fi.


Модель VigorAP 906 оснащується вбудованим LAN-комутатором з 5 проводовими інтерфейсами Gigabit Ethernet. Один з них (а саме порт LAN A4) підтримує отримання живлення по інфраструктурі Ethernet за стандартом IEEE 802.3at (PoE+). Це надає можливість використовувати відповідну кабельну лінію і для обміну даними, і для подачі живлення на точку доступу. Тим самим виключається потреба у під’єднанні до електричної мережі за місцем встановлення точки доступу.

Компанія DrayTek пропонує різні засоби для керування точками доступу VigorAP. Зокрема можна віддалено керувати VigorAP 906 з централізованої платформи VigorACS 3. Також централізовано керувати точками доступу DrayTek можна з маршрутизатору Vigor.

Для пристроїв в мережі, яка розгорнута в межах однієї локації, можливе використання програмного рішення VigorConnect. Ще для керування точками доступу VigorAP призначений застосунок DrayTek Wireless, що пропонується як у версії для пристроїв iOS, так і для пристроїв Android.

Точка доступу VigorAP 906 добре вписується в інтер’єр сучасного житла чи офісу. Корпус (який є майже повністю ідентичним до корпусу маршрутизатора Vigor2135аx) допускає настільне розміщення пристрою, або монтаж його на стіні. З урахуванням останнього в комплект поставки включені усі необхідні монтажні елементи.

VigorAP 906 – високопродуктивний пристрій, який надає можливість скористатися перевагами найсучаснішого стандарту Wi-Fi. Його впровадження у бездротових мережевих рішеннях забезпечує реалізацію стабільних та надійних з’єднань з великою кількістю клієнтських пристроїв, а також високу швидкість одночасної передачі даних у цих з’єднаннях.

Scroll to top