Нові комутатори DrayTek: стекування та резервне живлення


Пропозиція компанії DrayTek поповнилася новою серією комутаторів, в яких на апаратному рівні реалізоване стекування та передбачена можливість подачі резервного живлення постійним струмом. В серію входять дві моделі: комутатор VigorSwitch G2282x та PoE-комутатор VigorSwitch P2282x. Це керовані пристрої L2+ з частковою підтримкою L3, продуктивність комутації яких становить 128 Гбіт/с. 


Комутатори оснащуються 24 портами Ethernet 10/100/1000Base-T з роз’ємами RJ-45, що підтримують передачу даних з максимальною швидкістю 1 Гбіт/с. Також у число інтерфейсів нового комутатора входять 4 слоти під встановлення, як комунікаційних модулів SFP+, що функціонують з максимальною швидкістю передачі 10 Гбіт/с, так і SFP-модулів зі швидкістю 1 Гбіт/с.

На будь-якому з 24 портів RJ-45 в моделі VigorSwitch P2282x реалізована подача на клієнтські пристрої живлення по інфраструктурі Ethernet потужністю до 30 Вт. Загальний бюджет потужності PoE для комутатора становить 400 Вт.


Основні нововведення, якими вирізняється дана серія, це підтримка стекування апаратному рівні (така функціональність буде доступна найближчим часом по завершенню відповідного вдосконалення вбудованого програмного забезпечення), а також можливість подачі резервного живлення постійним струмом. Для моделі VigorSwitch G2282x передбачене живлення напругою 12 В, а для моделі VigorSwitch P2282x – 12 В при роботі без PoE та 54 В, якщо з комутатора потрібно подавати на клієнтські пристрої живлення PoE.




Серед інших особливостей комутаторів VigorSwitch G2282x та P2282x слід відзначити:

  • візуалізацію основних параметрів комутатора в одному вікні веб-інтерфейсу (Dashboard);
  • підтримку функцій L3, таких як Static Route, VLAN Route та DHCP Server;
  • захист від петель;
  • запобігання конфлікту IP-адрес (IP Conflict Prevention);
  • підтримку взаємодії з рішеннями відеоспостереження у стандарті ONVIF;
  • функцію контролю працездатності клієнтського пристрою Device Check – сповіщення щодо проблеми, яка визначається за відсутністю відповіді на певну кількість ICMP-запитів («пінгів»), що надсилаються з порту комутатора, а якщо використовується PoE – перезавантаження даного порту за живленням;
  • можливість керування пристроєм з використанням функції Central Switch Management у веб-інтерфейсі маршрутизатора, або з використанням ПЗ локального керування VigorConnect чи в системі керування VigorACS 3.