Новий мультигігабітний комутатор DrayTek з PoE

Компанія DrayTek вивела на ринок модель комутатора з PoE – VigorSwitch PQ2121x. Це керований мультигігабітний пристрій L2+ з частковою підтримкою L3, у якого продуктивність комутації становить 120 Гбіт/с.

VigorSwitch PQ2121x оснащуються 8 портами Ethernet 10/100/1000/2.5G Base-T з роз’ємами RJ-45, що підтримують передачу даних з максимальною швидкістю 2,5 Гбіт/с. Також у число інтерфейсів нового комутатора входять 4 слоти під встановлення, як комунікаційних модулів SFP+, що функціонують з максимальною швидкістю передачі 10 Гбіт/с, так і SFP-модулів зі швидкістю 1 Гбіт/с.


VigorSwitch PQ2121x – комутатор, в якому реалізована підтримка живлення клієнтських пристроїв по інфраструктурі Ethernet. Подача живлення з потужністю до 30 Вт на будь-якому з 8 портів RJ-45. Ці порти мають здатність подавати живлення як за стандартом IEEE 802.3at (PoE+), так і за стандартом IEEE 802.3af (PoE). Загальний бюджет потужності PoE для комутатора становить 140 Вт.

Серед особливостей моделі DrayTek VigorSwitch PQ2121x слід відзначити:

  • підтримку функцій L3, таких як Static Route, VLAN Route та DHCP Server;
  • візуалізацію основних параметрів комутатора в одному вікні (Dashboard);
  • захист від петель;
  • запобігання конфлікту IP-адрес (IP Conflict Prevention);
  • підтримку взаємодії з рішеннями відеоспостереження у стандарті ONVIF;
  • функцію Device Check: контролю працездатності клієнтського пристрою (сповіщення щодо проблеми, яка визначається за відсутністю відповіді на певну кількість ICMP-запитів («пінгів»), що надсилаються з порту комутатора, а якщо використовується PoE – перезавантаження порта за живленням);
  • можливість керування пристроєм з використанням функції Central Switch Management у веб-інтерфейсі маршрутизатора, з використанням ПЗ локального керування VigorConnect або в системі керування VigorACS 3.


Мультигігабітні комутатори VigorSwitch надають можливість реалізовувати у замовників комплексні високопродуктивні рішення. В таких рішеннях повною мірою розкриваються переваги у розподілі потоків даних від маршрутизаторів Vigor3910 з WAN-інтерфейсами 2,5 Гбіт/с й 10 Гбіт/с або від маршрутизаторів Vigor2962 з WAN-інтерфейсом 2,5 Гбіт/с, а також повноцінно використовувати точки доступу Wi-Fi 6, наприклад DrayTek VigorAP 1060C, які забезпечують надання сервісів абонентам з сукупною швидкістю 3,6 Гбіт/с. Отже, функціонування таких рішень відповідає найбільш високому рівню вимог сьогодення.