Мобільні застосунки DrayTek


Застосунок DrayTek Wireless App надає можливість здійснювати налагодження та моніторинг функціонування мережі Wi-Fi на базі точок доступу VigorAP, яка розгорнута в певній локації. Зокрема, у вказаному застосунку доволі просто налаштовується Mesh-група. В ньому також можна контролювати активність окремих користувачів чи груп користувачів.


Застосунок Smart VPN Client дозволяє з мобільного пристрою організувати захищене комутоване VPN-з’єднання з доступом до корпоративної або домашньої мережі. Даним програмним забезпеченням підтримуються SSL VPN, IPsec XAuth, IKEv2 EAP (у виконанні для iOS), а також OpenVPN (у виконанні для Android).

Програмне забезпечення Smart VPN Client пропонується й для ноутбуків чи комп’ютерів під управлінням операційних систем Windows або macOS. У виконанні під Windows підтримуються PPTP, L2TP, L2TP/IPsec, IPsec, IKEv2, OpenVPN, WireGuard та SSL VPN, а у виконанні під macOS – SSL VPN, IPsec XAuth та IKEv2 EAP.


Vigor SMS — це мобільний застосунок, який дозволяє користувачам надсилати або отримувати SMS-повідомлення через SIM-карту маршрутизатора Vigor з вбудованою підтримкою LTE, для чого не треба звертатися до веб-інтерфейсу даного пристрою (функціональність є доступною за певних налаштувань маршрутизатора).


Після встановлення VigorSMS налаштовується профіль, у якому вказуються IP-адреса (у LAN чи WAN) або доменне ім’я маршрутизатора; ім’я, за яким ідентифікується маршрутизатор; пароль для маршрутизатора, а також задається ім’я профілю.

Застосунок відображає ім’я маршрутизатора. Наявність з’єднання з LTE, а отже готовність надсилати або отримувати SMS-повідомлення, відзначається індикацією зеленим кольором.

Можлива робота з декількома LTE-маршрутизаторами Vigor, якщо вони прописані в профілі.


Загалом застосунки DrayTek є значним доповненням до всеосяжного набору програм для мобільних пристроїв. Адже це є засоби, що надають сучасним гаджетам можливість роботи з мережами, що побудовані на обладнанні DrayTek.  Також суттєвим є те, що взаємодія з цими засобами здійснюється на основі передових підходів до функціонування інтерфейсів користувача.