Мобільні застосунки DrayTek


Компанія DrayTek пропонує до завантаження безкоштовні застосунки для операційних систем Android та iOS, які забезпечують мобільні пристрої  можливістю роботи з мережами, що побудовані на обладнанні даного виробника. В цих застосунках простота, продуманість та всеосяжне функціональне охоплення, якими відрізняються інтерфейси користувача у програмному забезпеченні DrayTek, вдало сполучаються зі зручністю, що є такою звичною у загальновживаних застосунках. Керування мережами, які побудовані на обладнанні даного виробника здійснюється, буквально, у кілька дотиків.

Для налагодження різних аспектів функціонування маршрутизаторів призначений застосунок DrayTek Router APP. Зараз це серії Vigor2862, Vigor2865, Vigor2866, Vigor2926 та Vigor2927, також додається підтримка інших серій маршрутизаторів. Користуючись застосунком можна виконувати первинне налаштування мережі з підключенням до інтернету та розгортанням Wi-Fi, а також задавати політику маршрутизації, налаштовувати міжмережевий екран, VPN, контролювати активність окремих користувачів чи груп користувачів (наприклад, здійснювати батьківський контроль) з можливістю за встановленим графіком отримувати доступ до певної функціональності (веб-серфінг, робота з навчальними платформами) чи взагалі доступ до інтернету лише у відповідній частині доби.

Застосунок DrayTek Wireless App надає можливість здійснювати налагодження та моніторинг функціонування мережі Wi-Fi на базі точок доступу VigorAP, яка розгорнута в певній локації. Зокрема, у вказаному застосунку доволі просто налаштовується Mesh-група. В ньому також можна контролювати активність окремих користувачів чи груп користувачів.

Застосунок Smart VPN Client дозволяє з мобільного пристрою організувати захищене комутоване VPN-з’єднання з доступом до корпоративної або домашньої мережі. Даним програмним забезпеченням підтримуються SSL VPN, IPsec XAuth, IKEv2 EAP (у виконанні для iOS), а також OpenVPN (у виконанні для Android).

Програмне забезпечення Smart VPN Client пропонується й для ноутбуків чи комп’ютерів під управлінням операційних систем Windows або macOS. У виконанні під Windows підтримуються PPTP, L2TP, L2TP/IPsec, IPsec, IKEv2, OpenVPN, WireGuard та SSL VPN, а у виконанні під macOS – SSL VPN, IPsec XAuth та IKEv2 EAP.

Vigor SMS — це мобільний застосунок, який дозволяє користувачам надсилати або отримувати SMS-повідомлення через SIM-карту маршрутизатора Vigor з вбудованою підтримкою LTE, для чого не треба звертатися до веб-інтерфейсу даного пристрою (функціональність є доступною за певних налаштувань маршрутизатора).
Після встановлення VigorSMS налаштовується профіль, у якому вказуються IP-адреса (у LAN чи WAN) або доменне ім’я маршрутизатора; ім’я, за яким ідентифікується маршрутизатор; пароль для маршрутизатора, а також задається ім’я профілю.

Застосунок відображає ім’я маршрутизатора. Наявність з’єднання з LTE, а отже готовність надсилати або отримувати SMS-повідомлення, відзначається індикацією зеленим кольором.

Можлива робота з декількома LTE-маршрутизаторами Vigor, якщо вони прописані в профілі.


Загалом застосунки DrayTek є значним доповненням до всеосяжного набору програм для мобільних пристроїв. Адже це є засоби, що надають сучасним гаджетам можливість роботи з мережами, що побудовані на обладнанні DrayTek.  Також суттєвим є те, що взаємодія з цими засобами здійснюється на основі передових підходів до функціонування інтерфейсів користувача.

Scroll to top